Jeste li znali da u svom sokovniku za hladno prešanje možete napraviti zobeno ”mlijeko”?
Izuzetno je jednostavno i ukusno i neusporedivo jeftinije i zdravije od kupovnih napitaka s dugim vijekom trajanja.
Sastojci:
- 1 šalica sitnih zobenih pahuljica
- 4-5 šalica vode
- po želji za zaslađivanje i aromu: med, sirup agave, sirup od datulja, cimet, vanilija, kakao…
1 šalicu zobenih pahuljica prelijte sa 1 šalicom vode i ostavite da odstoje 30 minuta.
Nakon 30 minuta namočene zobene pahuljice naizmjenično ubacujte u sokovnik sa 3-4 šalice vode (ovisno da li želite rjeđi ili kremastiji napitak).
Sokovnik će odvojiti ”mlijeko” i pulpu tako da ga nećete morati dodatno procijediti, te zatim možete dodati zaslađivač i/ili arome prema vašem ukusu.
Video recept: