Vervita

Pro Elite

[table id=3 /]

Evolucija u cijeđenju sokova postignuta je uz Kuvings EVO820

Manji, okrugli otvor koristite za tvrdo, vlaknasto i lisnato povrće poput mrkve, cikle, celera, kelja ili
špinata.
Veliku košaricu koristite za mekano voće i povrće ( jabuke, naranče, rajčicu ) te za bobičasto voće (
maline, jagode, kupine..).
Ojačani bubanj još je čvršći i stabilniji , a plastični pokrov s donje strane bubnja lako se može skinuti i
očistiti.
Ovaj sokovnik ima veći otvor za pulpu nego prijašnji modeli te je otvoren s gornje strane , što olakšava
izlazak pulpe i samo čišćenje.
Vijak i sito su izrađeni od čvrstog i ekološki prihvatljivog ULTEM-a. Svi plastični dijelovi su napravljeni od
visokokvalitetnog, ekološkog Tritan materijala , koji ne sadrži štetne kemikalije BPA ( bisfenol A) . Tritan
je kao siguran materijal odobren od strane US FDA , europske i japanske NSF " Health department for
use in food containers".
Sustav s okruglim otvorom i košaricom za ubacivanje namirnica osmišljen je da bude još sigurniji , tako
da, primjerice, djeca ne mogu rukom dohvatitti pokretne dijelove sokovnika što ga čini sigurnijim za
korištenje.
Kuvings EVO820 odlikuje moderan i elegantan dizajn kućišta s uzorkom kože , što unosi u vaš dom
dašak elegancije i luksuza u sedam različitih boja.
Uz lako korištenje sokovnika , važnu ulogu ima i lakoća čišenja .
Prije detaljnog čišćenja , unutrašnjost sokovnika možete brzo isprati tako što ćete u otvor sokovnika uliti
čistu vodu, ostaviti nekoliko trenutaka da radi i ispustiti vodu. Na taj način ćete isprati okus između
cijeđenja različitih sokova.
Ako cijedite sok tijekom cijeloga dana, ovako ispranog ga možete ostaviti po nekoliko sati do idućeg
korištenja, odnosno do sljedeće pripreme soka. Tijekom cijelog dana možete pripremati sok uz samo
jedno rastavljanje i detaljnije pranje i čišćenje navečer! Za detaljno čišćenje je potrebno tek 2-3 minute.
Sokovnik od samo pet dijelova koje je potrebno očistiti ( poklopac, vijak, sito, silikonski čistač sita i
bubanj) lako je očistiti uz pomoć četkica koje dolaze u pakiranju. 

Količina soka je 10-15 % veća nego kod centrifugalnog sokovnika. Sok se neće razdvajati na prozirni,
vodenasti dio i pjenu.
Centrifugalni sokovnici zbog velike brzine proizvode toplinu koja uništava nutritijente (posebno je osjetljiv
vitamin C) i uzrokuje razdvajanje soka na blijedi , prozirni dio i pjenu koja se skuplja na površini.
Kod sokovnika na hladno cijeđenje to nije slučaj, osim kod pripreme mikseva gdje do blagog razdvajanja
može doći jedino zbog različite gustoće soka kod pojedinih namirnica, no to se mijenja blagim
miješanjem i nije ista vrsta razdvajanja soka kao kod centrifugalnog sokovnika gdje do razdvajanja dolazi
zbog oksidacije.