XXL
Vervita XXL
Cijediti se može vože, povrće, zeleno lisnato povrće , a moguće je raditi i prirodna mlijeka poput
bademovog, sojinog i zobenog.
Pri cijeđenju treba voditi računa o voću s tvrdim košpicama. Njega je prije ubacivanja u sokovnik
potrebno očistiti odnosno ukloniti košpice ( breskve, šljive, trešnje, mango i slično) . Ako tvrde košpice
dospiju u sokovnik pucanje sita je neizbježno!
MODEL: | VerVita XXL ( JT-201 4C) |
---|---|
RADNI NAPON: | AC220-240V, 50-60Hz |
RADNA SNAGA: | 240W |
BRZINA: | 65 okretaja/min |
VELIČINA OTVORA: | 75 mm |
TEŽINA: | 6,5 kg |
DIMENZIJE: | 250*183*483 mm |
PROIZVOĐAČ: | Jutian Electric Appliance Co.,Ltd.,Kina |
MAX.VRIJEM RADA: | 30 min kontinuirano |
MAX.KAPACITET IZRADE SOKA: | 10l/30min |
GARANCIJA ZA KUĆNU UPOTREBU: | 5 godina na motor 1 godina na ostale dijelove |
Vervita XXL
Voće sa sitnim košpicama ( jabuke, kruške, naranče, mandarine, grejp, limun i sl.) možete bez problema
koristiti, košpica se bez problema samelje i izbaci van s pulpom.
Uz standardno sito uz VerVita XXL dobijete još dva dodatna, sito za smoothie sa zatvorenim izlazom za
pulpu, kao i sito za izradu sladoleda od smrznutog voća.
Čišćenje je jednostavno kao i kod drugih modela naših sokovnika za hladno cijeđenje. Ukoliko sokovnik
koristite tijekom cijelog dana, nije nužno da ga svaki put nakon korištenja čistite. Dovoljno je da u
sokovnik uspete 1 litar čiste vode, pustite da sokovnik radi i propustite vodu. Na taj način ste očistili
unutrašnjost sokovnika od prethodnog okusa soka i možete ga koristi za par sati ili po potrebi ponovno.
Detaljno čišćenje je dovoljno jednom navečer. Ukoliko sokovnik koristite samo jednom dnevno, onda ga
očistite odmah nakon korištenja. Za detaljno čišćenje je potrebno tek 2-3 minute. Sokovnik od samo pet
dijelova koje je potrebno očistiti ( poklopac, vijak, sito, silikonski čistač sita i bubanj) lako je očistiti uz
pomoć četkica koje dolaze u pakiranju.
Konzumiranje svježe cijeđenih sokova iz sokovnika na hladno cijeđenje ima niz prednosti. Vrijeme
probave sirovih namirnica je 2 sata , a apsorpcija iznosi 17%, dok je vrijeme probave hladno prešanih
sokova i do 12 puta kraće i iznosi oko 10 minuta, a apsorpcija u organizmu je četiri puta veća i iznosi
oko 65%.