Recepti

Kremasti preljev od bundeve

Sastojci:

  • 3/4 šalice pirea od muškatne tikve (butternut)
  • 1 šalica indijskih oraščića (prethodno namočenih barem 1h)
  • 1-2 žličice naribanog svježeg đumbira
  • 200ml povrtnog temeljca
  • 1/2 žličice sjeckanog ružmarina
  • prstohvat kajenskog papra
  • 2-3  žličice javorovog sirupa
  • 1/2 žličice jabučnog octa
  • sol, papar

Priprema:

  • Sve sastojke ubacite u blender i blendajte do kremaste strukture pa prelijte preko kuhane tjestenine.

Pire od bundeve:

  • Očistiti bundevu od koštica i oguliti. Meso bundeve narezati na kocke i staviti kuhati u slanu vodu. Kad provri kuhati nekih 20 minuta dok ne omekša.
  • Nakon kuhanja procijediti i izmiksati mikserom na sporijoj brzini.
  • Bundevu možete i peći u pećnici na 180oC oko 30 min dok ne omekša pa ju izblendajte u blenderu. Pečena bundeva će imati jaču aromu.