Sastojci:
- 3/4 šalice pirea od muškatne tikve (butternut)
- 1 šalica indijskih oraščića (prethodno namočenih barem 1h)
- 1-2 žličice naribanog svježeg đumbira
- 200ml povrtnog temeljca
- 1/2 žličice sjeckanog ružmarina
- prstohvat kajenskog papra
- 2-3 žličice javorovog sirupa
- 1/2 žličice jabučnog octa
- sol, papar
Priprema:
- Sve sastojke ubacite u blender i blendajte do kremaste strukture pa prelijte preko kuhane tjestenine.
Pire od bundeve:
- Očistiti bundevu od koštica i oguliti. Meso bundeve narezati na kocke i staviti kuhati u slanu vodu. Kad provri kuhati nekih 20 minuta dok ne omekša.
- Nakon kuhanja procijediti i izmiksati mikserom na sporijoj brzini.
- Bundevu možete i peći u pećnici na 180oC oko 30 min dok ne omekša pa ju izblendajte u blenderu. Pečena bundeva će imati jaču aromu.