Kefirko

Kefirko je namjenski oblikovana posuda za jednostavnu izradu svježeg vodenog ili mliječnog kefira. Ono što pri pečenju peciva predstavlja aparat za pečenje peciva , to je za izradu kefira naš Kefirko!

PREDNOSTI KEFIRKA
●    kontrolirana priprema svježeg domaćeg mliječnog i vodenog kefira, kao i kefira iz biljnih napitaka bez dodanih konzervansa
●    neograničeni broj mogućnosti prilagođavanja kefira vlastitom ukusu
●    domaći kefir, u usporedbi s kupljenim, posjeduje više aktivnih kultura karakterističnih za kefir
●    bez BPA i otpadne ambalaže, zbog čuvanja u staklenoj posudi
●    znatna ušteda novca
●    Kefirko je višenamjenski proizvod – može biti i cjedilo za citrusno voće i posuda za uzgoj klica

DOBROBIT REDOVITOG KONZUMIRANJA KEFIRA
Dobrobit redovitog konzumiranja kefira su visoki udio vitamina B, folne kiseline, lako probavljivih proteina, dobrih bakterija koje pomažu kod probave, antimikrobni laktobacili. Kefir pomaže kod oporavka imuniteta, detoksifikaciji, uspostavlja ravnotežu u crijevnoj flori kod terapije antibioticima, pomaže kod alergija, slabokrvnosti i zacjeljivanju i obnovi kože kod teških opekotina, snižava krvni pritisak i eliminira kandidu…

KEFIRKO KOMPLET SADRŽI: 
staklenu posudu Kefirko (850ml), cjedilo, knjigu sa 30 recepata, kašiku za miješanje i upute za upotrebu. Kefirko je napravljen u širokoj paleti boja: bijela, svijetlo i tamno plava, ljubičasta, roza, narančasta i zelena.

CIJENA KEFIRKA

POSTUPAK PRIPREME MLIJEČNOG KEFIRA

POSTUPAK PRIPREME VODENOG KEFIRA

KOJE MIJEKO ODABRATI ZA MLIJEČNI KEFIR?
Za mliječne kulture najčešće se koristi kravlje mlijeko. Od njega dobijemo gusti tekući kefir. Sve češće za izradu kefira koristi se kozje mlijeko. Struktura kozjeg mlijeka je drugačija od kravlje, zato je kefir rijeđi. Ovjče mlijeko sadrži više mliječnog šećera i bjelančevina od kravljeg, zato od njega dobijemo još gušći i kremastiji kefir.
Biljno mlijeko primjereno je za uzgoj nekih vrsta mliječnih kultura. Sa zrncima za mliječni kefir možemo fermentirati i kokosovo mlijeko, moramo samo pripaziti na vrijeme potrebno za relativizaciju zrna. Sa kefirnim zrnima moguće je fermentirati mlijeko iz sjemena ili orašastih plodova, ali ta vrsta fermentacije nije uvijek uspješna.
Vrijeme za revitalizaciju: Važno je da prilikom fermentacije kokosovog mlijeka kefirna zrna revitaliziramo 24 h u mlijeku životinjskog porijekla. Postupak ponavljamo svakih nekoliko dana. Mlijeko bez laktoze najvjerojatnije neće biti primjereno za fermentaciju. Neke vrste ipak sadrže laktozu, ali i enzim koji osobama sa laktoznom intolerancom pomaže pri probavi laktoze. Te vrste mlijeka obično su jako pasterizirane što nije odgovarajuće za uzgoj mliječnih kultura. Laktozu je moguće iz mlijeka odvojiti i pomoću filtera, ali će kod takve vrste mljeka biti premalo hrane za bakterije.

KAKO POSLATI KEFIRNA ZRNCA?
Kefirna zrnca cijelo vrijeme rastu i razmnožavaju se, te je običaj da se višak zrnaca daruje drugima.

NARUČI KEFIRKA