Recepti

Ukusne Rižine Rolice Sa Finim Umakom Od Kikiriki Maslaca

Sastojci:


Za umak:
125 ml kikiriki maslaca
2 žlice tamari umaka ( ili soja sosa)
2 žlice agavinog sirupa ( ili sirupa od datulja)
sok od 1/4 limuna
1/3 žlice kajenske paprike
1-2 režnja češnjaka (bijelog luka)
1 cm korjena svježeg đumbira
vode (po želji)


Za rolice:
6 rižinih papira
1-2 cikle
1-2 mrkve
1 tikvica
1-2 crvene mesnate paprike
1/4 glavice ljubičastog kupusa
1/2 avokada
Listovi nekog zelenog lisnatog povrća


PRIPREMA:
Umak: Sve sastojke za kikiriki umak izmiksati u blenderu koji ima štap za miješanje. Veći dio umaka
ostaviti malo gušći za rolice, a ostatak umaka odvojiti sa strane da se rolice mogu umakati u umak. Taj
dio umaka više razrijediti vodom.
Rolice: Pripremite dovoljno široku okruglu zdjelu široku barem koliko je širok rižin papir. U zdjelu natočiti
2-3 prsta mlake vode. Jedan po jedan rižin papir potopiti kratko dok ne omekša. Izvaditi ga na suhu
podlogu ili na krpu. U donji dio rižinog papira ( otprilike na 1/3) posložiti odabrano povrće , a na vrh
povrća kikiriki umak. Motajte kao sarmu, tako što ćete lijevi i desni rub rižinog papira presaviti prema
unutra kako povrće ne bi ispalo sa strane.
Serviranje: Rolice možete razrezati na pola kako bi prilikom serviranja izgledale efektnije. Umake
servirajte u zdjelice ( rjeđi dio kikiriki umaka i tamari umak).
Rolice prije zalogaja umočite u svaki umak. Uživajte u okusu! Dobar tek!
recept preuzet sa www.zelenarium.com

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)