Vervita

Zašto odabrati Vervita sokovnik?

- Enzimi i minerali se ne uništavaju zagrijavanjem
- Zbog niskog broja okretaja sokovnika ne dolazi do raspršivanja u sitne kapljice , što bitno usporava oksidaciju
- Sok iz VerVita sokovnika može stajati u hladnjaku i dva dana bez da značajno izgubi na
kvaliteti, boji i okusu
- Kvaliteta soka iz VerVita sokovnika ovisi samo o kvaliteti namirnica, jer oni će istisnuti sve što je u njima!
- Hladnim prešanjem možete cijediti i namirnice poput zelenog lisnatog povrća, pšenične trave, oraha, nara i dr. Također, možete praviti razna biljna mlijeka (bademovo, rižino, lješnjakovo, sojino, konopljino i dr.)

Količina istisnutog soka je, ovisno o namirnici, od 10-50% veća nego kod centrifugalnog
sokovnika. Pulpa izlazi suha – za istu količinu soka potrebna je manja količina namirnica nego što je to potrebno kod centrifugalnog sokovnika.

Otvor za namirnice, ovisno o modelu sokovnika, širok je 75, 82 ili 88 mm, što omogućuje
ubacivanje cijelog voća i povrća, skraćuje vrijeme pripreme namirnica i cijeđenja soka.

- Enzimi i minerali se ne uništavaju zagrijavanjem
- Zbog niskog broja okretaja sokovnika ne dolazi do raspršivanja u sitne kapljice , što bitno usporava oksidaciju
- Sok iz VerVita sokovnika može stajati u hladnjaku i dva dana bez da značajno izgubi na
kvaliteti, boji i okusu
- Kvaliteta soka iz VerVita sokovnika ovisi samo o kvaliteti namirnica, jer oni će istisnuti sve što je u njima!
- Hladnim prešanjem možete cijediti i namirnice poput zelenog lisnatog povrća, pšenične trave, oraha, nara i dr. Također, možete praviti razna biljna mlijeka (bademovo, rižino, lješnjakovo, sojino, konopljino i dr.)

Ulijte vodu kroz otvor za namirnice kako biste isprali unutrašnjost sokovnika prije čišćenja ili da biste isprali okus između cijeđenja različitih sokova. Sokovnik se sastoji od samo pet dijelova koje treba čistiti ( poklopac, vijak, sito, silikonski čistač sita i bubanj ) , za što je potrebno tek 2-3 minute uz pomoć četkica koje dođu u pakiranju svakog modela.

VerVita sokovnici na hladno prešanje neusporedivo su tiši od drugih sokovnika. Sve što se čuje zapravo je zvuk pucketanja sočnih plodova voća i povrća!
Najsnažniji su upravo sokovnici na hladno prešanje, s motorom snage 240W. Kao takvi će u trenu i najtvrđu mrkvu pretvoriti u ukusni sok. ( Kod mrkve i ostalog korjenastog povrća treba voditi računa da se ,prije ubacivanju u otvor sokovnika mrkva, reže dužinom na tanke dijelove).      

Razlike između centrifugalnih sokovnika i sokovnika za hladno prešanje

Centrifugalni sokovnici – sijeku namirnice pri vrlo visokim brzinama ( 5000-20000rpm),
pritom ih miješajući sa zrakom što uzrokuje brzu oksidaciju soka te proizvode toplinu koja uništava nutrijente ( posebno je osjetljiv vitamin C).

Iz takvih sokovnika se dobije sok koji se razdvaja na blijedi, prozirni dio i pjenu koja se skuplja na površini.

Sokovnik na hladno prešanje polagano tiješti namirnice pomoću vijka. Ovaj proces je tih, a kvaliteta soka je neusporedivo bolja. Također, ovisno o namirnicama, hladnim prešanjem ćete dobiti od 10-50% više soka uz maksimalno zadržavanje svih kvalitetnih sastojaka iz voća i povrća.
Tehnologija sporog cijeđenja cijedi i ekstrahira sok umjesto da samo samelje voće i povrće , zadržavajući pritom savršeni okus voća i povrća. Čaša soka iz sokovnika na hladno prešanje omogućuje vašem tijelu da apsorbira gotovo četiri
puta više hranjivih tvari nego prilikom konzumiranja sirovog voća i povrća. Ovakvi sokovi ujedno sadrže antioksidanse koji pomažu ukloniti slobodne radikale iz organizma.