Sokovnik VerVita XXL

Sokovnik VerVita XXL

Ako ste u potrazi za načinom kako očuvati, ali i vratiti zdravlje, sokovnik za hladno cijeđenje, poput VerVita XXL, bit će jedan od prvih na vašem popisu kupnje kuhinjskih aparata. Budući da su u paketu VerVita XXL sokovnika, uz sito za sokove, uključeni i sito za smoothije i sito za sladolede, možda će biti i jedini od aparata koje ćete trebati jer je ovo pravi 3u1 uređaj.

Garancija

Za kućnu upotrebu garancija iznosi 5 godina na motor i 1 godinu na ostale dijelove.

Sa samo 65 okretaja u minuti lagano cijedi voće i povrće, te na taj način čuva sve vitamine, minerale i enzime u dobivenom soku.

Šta sve možete cijediti

  • Voće (jabuke, narandže, ananas, šipak-nar, jagode, limun, jagode…)
  • Povrće (mrkvu, cveklu, krastavce, zelje, paprike, paradajz…)
  • Zeleno lisnato povrće (špinat, blitva, kelj, celer, lišće mrkve…)
  • Također možete raditi biljna mlijeka (bademovo, sojino, zobeno…)

Uz standardno sito sokovnik u paketu dobijate 2 dodatna sita

  • jedno izradu smoothie-ja (izlaz za pulpu je
    zatvoren)
  • drugo za izradu sladoleda od zamrznutog voća uz
    mogućnost dodavanja sušenog voća i orašastih plodova!

Ako sok cijedite više puta tijekom dana, nakon korištenja kroz sokovnik pustite oko 1l vode dok još radi kako biste ga isprali, te ga ugasite. Tako može stajati do idućeg korištenja – cijedite voće i povrće cijeli dan uz samo jedno čišćenje sokovnika! Ako ipak sok cijedite samo jednom na dan preporučljivo je odmah nakon cijeđenja oprati sokovnik.

Sastoji se od samo pet dijelova koje je potrebno očistiti (poklopac, vijak, sito, silikonski čistač sita i posuda za cijeđenje) za šta je potrebno 2-3 minute uz pomoć četkica koje dolaze u pakovanju.

Namirnice nije potrebno rezati na male komadiće.

Neusporedivo je tiši u usporedbi sa centifugalnim sokovnicima.

Spriječava kapanje soka iz sokovnika.

Na koje namirnice treba obratiti posebnu pažnju prilikom cijeđenja

Breskva, marelica, nektarina, šljiva, trešnja mango i slično voće s tvrdim košpicama. Ako neka od navedenih košpica padne u sito neizbježno je pucanje sita.
Drvenaste stabljike jabuke, kruške mogu deformirati mrežicu sita zaduženu za cijeđenje soka, tako deformirano sito daje manju iskoristivost i veću gustoću soka.
Propisno narezan korijen ananasa s lakoćom se cijedi (zdrav je, ne ga bacati!) jedino ako se poprečno nareže na kriške debljine 5-7 mm. Vlakna korijena ananasa ako su duža od navedenih 5-7mm prvo začepe otvor sita i izlaz pulpe, a daljnjim cijeđenjem uz začepljen otvor sita i otvora za pulpu neizbježno dolazi do blage deformacije sita.
Obratiti pažnju da vrh i drvenastu stabljiku limuna, ponekad budu iznimno tvrdi te ih je najbolje odrezati prije ubacivanja limuna. Tvrdi domaći limuni ako se cijede s korom, obavezno narezati na četvrtine i ubacivati četvrtine jednu po jednu, ne sve odjednom. Za oguljene limune nema ograničenja.
Svježa cvekla ponekad bude iznimno tvrda. Ne rezati na četvrtine. Velike tvrde četvrtine cvekle mogu oštetiti poklopac. Obavezno cveklu rezati na velike kriške debljine 5-7mm. Cijele kriške ubacivati jednu po jednu, pričekati par sekundi između ubacivanja dvije kriške, ili još najbolje, iza svake kriške cvekle ubaciti četvrtinu jabuke. Obratite pažnju da sokovnik za procesiranje cikle treba bitno više vremena nego za istu količinu jabuke ili narandže – ne pretrpavati sokovnik cveklom.
To je plod bez soka, s tvrdim košpicama koje će s lakoćom uništiti sito sokovnika.
Ovo bobičasto voće nakon cijeđenja nema pravu pulpu, nego samo sitne košpice koje iscijeđene imaju teksturu mulja i sokovnik ih ne može izbaciti van… pulpa se „zabetonira“. Nakon manje količine od oko 0,5 kg dolazi do potpune blokade otvora za pulpu, do nagomilavanja pulpe ispod vijka, i daljim cijeđenjem neminovno je pucanje uvijek poklopca, ponekad poklopca i bubnja, a u najtežim slučajevima natrpavanja sokovnika aronijom, uz poklopac i bubanj deformira se i sito. Ovo začepljenje može se izbjeći tako da se uz aroniju, kupinu miješa i jabuka koja će dodati pravu pulpu.
Kod cijeđenja čiste aronije, najbolji rezultati postižu se ovako:
a) Aroniju ne pretrpavati, ne prenaglo usipavati. Ubacivati ravnomjernim tempom koji je
približno isti onoj brzini kojom sokovnik uspije ubačeno iscijediti.
b) Nakon svaka 2-3 dcl soka zaustaviti ubacivanje aronije, pričekati 10-ak sekundi da sok
prestane izlaziti i ugasiti sokovnik.
c) Probati samo za par cm odvrnuti poklopac, ako se lagano može početi odvrnuti, nazad
ga zavrnuti i može se cijediti narednih 2-3 dcl.
d) Ako se poklopac teško odvrće s cijeđenjem je GOTOVO, jer se ispod vijka počela
nagomilavati pulpa i dizati vijak. Neophodno je cijelu glavu sokovnika rastaviti, oprati
sito, bubanj i sve kanale vijka od nagomilanog „mulja od košpica“.
e) Nakon pranja, sokovnik možete složiti i krenuti ponovo cijediti.
Ako se cijedi čisto, u većim količinama od 0,5l, iz predstrožnosti postupiti kao za aroniju, iako ni pri većim količinama u pravilu ne dolazi do začepljenja otvora sita kao kod aronije, osim vrlo rijetko kod nekih sorti grožđa.

Slijedeće voće s košpicama možete cijediti bez ograničenja: jabuka, kruška, narandža, grejp, limun, mandarina, lubenica, dinja i slično. Košpice ovog voća sokovnik s lakoćom samelje i izbaci van s pulpom.

Preporuka za što duži životni vijek vašeg sokovnika

Jednom mjesečno cijelu glavu sokovnika potopite u toplu vodu te ju posipajte sa 4-5 velikih žlica limunske kiseline i jednako toliko sode bikarbone. Nakon što se reakcija smiri ostavite dijelove u otopini nekoliko sati ili preko noći te dobro iščetkajte sve dijelove priloženim četkicama pa isperite pod tekućom vodom.

Rezervni dijelovi i servis su osigurani!

Budite slobodni da zakažete termin za prezentaciju u našem showroomu o pravilnom načinu rada, rukovanju i održavanju aparata. Svojim kupcima smo uvijek na usluzi pa samim tim vršimo edukacije i dajemo eventualne savjete oko izrade napitaka, sirove ishrane i zdravog načina života.

Isporuka narudžbe je moguća brzom poštom ili lično na adresu.

Uz veliko iskustvo sa lakoćom ćemo odgovoriti na sva vaša pitanja i pomoći vam da odaberete pravi uređaj.

Prije je za kupovinu ovog sokovnika trebalo potegnuti preko granice, riješiti procedure na carini, mijenjati adaptere za struju, pribojavati se za servis… a sada, uz VerVita team, sve je tu, nadohvat ruke, transparentno, sigurno i maksimalno jednostavno.

Brzo rješavamo rijetke servisne upite

Ako Vam nekad zatreba neki dio, telefonom razjasnimo koji, i za dan-dva će biti poštom na vašoj adresi. Ako ste iz Sarajeva i dođete do nas, svaki kvar sredimo za 10 minuta pred Vama, uz dragocjene savjete oko održavanja sokovnika.

Ako strahujete od servisa kućanskih aparata, cijena servisa i neizvjesnih iščekivanja servisera, rado bi Vas potpuno razuvjerili; bolji smo i od Toyota servisa, jer naši servisi su rijetkost, a naplaćujemo samo dijelove – usluga i savjeti su besplatni.

CIJENA SOKOVNIKA

NARUDŽBA SOKOVNIKA