Destilator vode VerVita Megahome

Svi dijelovi u kontaktu sa vodom su od nehrđajućeg čelika ili stakla!

Trajanje destilacije cca 5h 20min

Potrošnja struje do 3kWh po destilaciji.

Garancija: 5 godina na grijače, elektroniku, motor ventilatora i prohrđavanje!

Nosnica za filter iznutra obložena staklom kao i kapica za sakupljanje vode.

Snaga grijača: 580W

Potpuno automatsko samoisključivanje kad je sva voda potrošena, tj. destilirana.

Dvostruka zaštita od pregrijavanja.

Svježa destilirana voda, čuvana u staklenom vrču ili staklenim flašama iznimno je pogodna za redovitu konzumaciju – pijenje čiste vode, odlična je u sokovima, supama, čaju, kafi, također za kućne ljubimce… a poslužit će i za peglu, čistač na paru, akumulator.

Zahvaljujemo na povjerenju svim kupcima koji su od proljeća 2012. vlasnici naših prvih destilatora. Iznimno nam je zadovoljstvo čuti od naših kupaca da destilator radi barem jednom dnevno, i da je pijenje tako destilirane vode postala njihova sasvim nova zdrava navika. Čuli smo priče o blagotvornom detoksikacijskom učinku destilirane vode, i zahvale kupaca što smo im omogućili pijenje potpuno čiste vode.

O UREĐAJU

Važan dio opreme, staklena posuda od 4 litre standardno dolazi u pakovanju zajedno s uređajem (orginal posuda za destilator s ručkom). Orginal plastična posuda (vrlo kvalitetna) ne isporučuje se sa destilatorom, ali se može dodatno kupiti, dobro dođe kad se destilator poveze na godišnji odmor ili u vikendicu.

Budite slobodni da zakažete termin za prezentaciju u našem showroomu o pravilnom načinu rada, rukovanju i održavanju aparata. Svojim kupcima smo uvijek na usluzi pa samim tim vršimo edukacije i dajemo eventualne savjete oko izrade napitaka, sirove ishrane i zdravog načina života.

 Isporuka narudžbe je moguća brzom poštom ili lično na adresu.

Garancija punih 5 godina!

U pakovanju se nalazi i prah (limunska kiselina, 250 grama) za lakše čišćenje naslaga kamenca sa stijenki uređaja.

Potrošni materijal: Filter s aktivnim ugljenom dobijeni iz kokosove ljuske – kutija sa 6 filter vrećica dolazi s uređajem. Trajanje jedne vrećice 20-30 dana (20-30 destilacija).

Preporučamo kupovinu dodatne kutije sa 12 orginalnih filtera, čime ste osigurani za cijelu godinu.

Svi, pa i najmanji dijelovi uređaja u kontaktu s vodom su od nehrđajućeg čelika, ili od stakla. Čak se i filter vrećica s aktivnim ugljenom smješta u staklenu posudicu, tako da ni u jednom dijelu uređaja para ili destilirana voda ne dolazi u kontakt s plastikom, što ovaj uređaj čini jedinstvenim po visokim standardima kvalitete.

Garancija uređaja

Nakon velikog broja prodanih Megahome destilatora, u dvogodišnjoj praksi pokazalo se i dokazalo da je njihova pouzdanost vrhunska a broj kvarova nula. Iz tog razloga povećali smo garanciju na kompletan uređaj sa opreznih 2 godine na punih 5 godina. Nova garancija 5 godina odnosi se na sve dijelove uređaja bez iznimke: grijač, elektroniku, motor, prohrđavanje lonca.

CIJENA DESTILATORA

NARUDŽBA DESTILATORA

  TEHNIČKI PODACI I NAČIN FUNKCIONIRANJA

  Dijelovi destilatora:
  Destilator se sastoji od dva dijela: Donji dio je posuda sa isparivačem (grijačem). Posuda je kapaciteta 4 l, od istog tipa nehrđajućeg čelika kao i svima poznato posuđe za kuhanje. Gornji dio je poklopac za kondenziranje sa ventilatorom za hlađenje. Unutarnji dio poklopca i cijevi kroz koje prolazi vodena para i kondenzat također su od nehrđajućeg čelika. Na izlazu kondenzata nalazi se mali protočni filter od aktivnog ugljena, kroz kojeg voda kapa u stakleni vrč od 4 litre.(ili plastični – opcija). Aktivni ugljen dobijen iz kokosove ljuske zadnja je prepreka za štetne tvari, a istovremeno znatno popravlja okus dobijene vode.

  Tehnički podaci:
  Dimenzije: promjer 25cm, visina 40cm, posuda promjer 20cm, visina 20cm. Snaga grijača isparivača 580W. Buka: konstantan šum ventilatora glasnoće otprilike kao kalorifer. Trajanje destilacije oko 5h15min. Potpuno automatsko samoisključivanje kad je sva voda potrošena, tj, destilirana. Destilirana voda je sobne temperature – spremna za piće. Dvostruka zaštita od pregrijavanja. Potrošnja struje cca 3kWh po destilaciji (cca 2-3kn).

  Način rada:
  Posuda se napuni vodom do oznake MAX (4l max). Poklopi se gornjim dijelom, spoji kabal i uključi uređaj na prekidač. Nakon 30min rada destilirana voda počinje kapati iz filtera u vrč. Nikako ne zaboravite staviti vrč ispod filtera da hvata vodu, jer bez vrča biće poplava za koju uređaj nije kriv, uređaj ne zna da li je posuda na svom mjestu ili ne. Samoisključivanje uređaja je automatsko, kad u posudi više nema vode za ispariti. Uređaj možete ostaviti da radi bez nadzora tek nakon što se koju sedmicu iskustveno upoznate sa njegovim radom i sa tri jednostavne radnje koje je potrebno ispravno napraviti: 1. Voda do MAX, ali ne preko MAX 2. Poklopac ispravno poklopljen 3. Vrč za vodu na svom mjestu.

  Čišćenje i održavanje:
  Odspoji se i odmakne poklopac koji nije potrebno čistiti, ali se može obrisati. U posudi isparivača isparivača može se na dnu sakupiti i do pune kašike kamenca od 4 l vode. Ispere se i obriše sloj kamenca sa posude isparivača, spužvom ili mekanom čeličnom spužvicom. Ako se na dnu pojave čvrste naslage kamenca koje se ne mogu lako skinuti, ostavi se više sati, još bolje preko noći 1mm vode i 1 mm bilo kakvog octa (3-5 kašičica), tek dovoljno da se naslage prekriju. Ocat će potpuno omekšati kamenac toliko da se može obrisati spužvom. Destilator je nakon brzog čišćenja i ispiranja odmah spreman za slijedeći ciklus. Nije potrebno temeljito čiščenje prije slijedećeg ciklusa… ali ipak nemojte da vam naslage kamenca radi neredovitog čišćenja postanu tvrde i debele više mm. Generalno čišćenje od kamenca svakih mjesec dana ili po potrebi kad je vidljiv sloj kamenca po cijeloj visini posude: ulije se topla/vruća voda do MAX, i par kašičica limunske kiseline, ostavi preko noći da omekša sav kamenac, oriba se i ispere slijedeći dan. Filter se mijenja svaka 2 mjeseca uz 1 destilaciju dnevno.

  Uhodavanje uređaja:
  Prvu vodu novog uređaja ili baciti ili iskoristiti za peglu. Od druge destilacije nadalje voda je pogodna za konzumaciju. Za svako duže čuvanje destilirane vode svakako preporučamo staklene flaše ili orginal stakleni vrč sa čepom/poklopcem. Destilirana voda može se izložiti suncu u staklenoj flaši kako bi “oživjela”, i dobila dodatni kvalitet.

  Energetska ekologija:
  U porodici sa 2 člana dovoljna je 1 destilacija dnevno. Ako ste zabrinuti radi potrošnje struje uređaja, koja nije zanemariva, treba znati slijedeće: u zimskom periodu sva toplina koju destilator proizvodi ipak ostane u kući/stanu, baš kao da ste imali uključen kalorifer ili grijalicu – ta toplina nije bespotrebno izgubljena već se 100% koristi za zagrijavanje prostora. U ljetnim mjesecima to i nije slučaj – ta toplina iz destilatora je suvišna… planirajte po ljeti uređaj koristiti na balkonu, ili u kuhinji kad su otvorena vrata, prozor… kako bi izbjegli dodatno zagrijavanje prostora i dodatni rad klima uređaja. Jedna od mogućih ideja je smještaj uređaja na posebnu policu u kupatilo, gdje se rad uređaja koristi za dodatno zagrijavanje kupatila, također se postiže da šum ventilatora ne smeta u kuhinji/dnevnoj sobi. Ako imate dvotarifno brojilo, planirajte uređaj uključiti u vrijeme jeftinije tarife, preko noći, da vas ujutro dočeka svježe destilirana voda u pola cijene.
  Mogu li ja to svaki dan… a ko će se brinuti o tome…ko će čistiti…
  Kad isprobate i upoznate na vlastitom tijelu sve dobrobiti destilirane vode, neće vam biti teško obaviti dnevnu rutinu čišćenja destilatora od kamenca i ponovnog punjenja uređaja (cca 2-3 min), taj proces prirodno je raditi s lakoćom i zahvalnošću. Nema više brige oko hlora, floura, otapala, nitrita, bakterija, teških metala, kamenca, mirisa, okusa… olakšanje tijela koje osjetimo pijući tu vodu, i nepostojanje bilo kakve brige oko čistoće vode svakako je vrijedno tih par minuta aktivnosti dnevno potrebnih za 4 litre čiste vode. Čišćenje i punjenje uređaja nama nije ni najmanje teško, od našeg prvog dana s destilatorom u kuhinji navikli smo se na to da nam destiliranje vode bude isto toliko lak i jednostavan i ugodan zadatak kao što je nekad bilo kuhanje kafe.

  ČESTA PITANJA

  Treba li se voda prije destilacije filtrirati, omekšati?

  Uređaj smo testirali sa: 1. gradskom vodom 2. bunarskom vodom iznimne tvrdoće bogatom željeznim oksidima 3. sa prethodno filtriranom vodom iz kućnog filtera. Razlika je bila primjetna u količini ostataka kamenca u posudi isparivača koju treba počistiti, ali okus dobivene destilirane vode bio je identičan. Voda, kakva god bila, dovoljno je dobra za korištenje u destilatoru bez prethodnog tretiranja – rezultat bi uvijek trebao biti isti – čista isparena vodena para kondenzirat će se u vrč, a sve ostalo što nije voda ostat će u loncu isparivača.

  Kako se zna kad je filter potrošen?

  Nije moguće raspoznati potrošenost filtera od aktivnog ugljena. Preporučamo da svakog 1.og u mjesecu zamijenite filter kesicu, za prosječnu gradsku vodu. Ako se uređaj koristi na mjestima iznimne zagađenosti vode hlapljivim hemikalijama, skratite trajanje kesice ili još bolje, stavite 2 kesice odjednom. Ako se koristi voda bez ikakvih hemikalija (kišnica), filter kesica može trajati i znatno duže od predviđenog.

  Koliko se vode maksimalno može destilirati dnevno?

  Iako se ponegdje teoretski spominje da je moguće 4 ciklusa od 5h 20min dnevno (ne kod nas, mi smo praktičari), realno je da više od 2 ciklusa dnevno (ukupno 8 litara) nećete dospjeti svakodnevno i redovno destilirati. Treba biti u blizini ili ne spavati kad je ciklus gotov. Pričekati bar 20 minuta da se destilator ohladi prije novog punjenja. Budimo realni, ima i važnijih stvari u životu od čekanja da destilator odradi svoje kako bi ga odmah nanovo pokrenuli. Naša višemjesečna iskustva kažu da 2 ciklusa dnevno nije nikakav problem, a uz raspored i brigu više ukućana, i 3 ciklusa u 24h je lako izvedivo.

  Zašto je okus destilirane vode ponekom malo čudan?

  Više je mogućih razloga:
  – Filter je nov stavljen, i okus prve destilacije je malo “jači”. Nakon 2-3 ciklusa filter se uhoda i okus je OK.
  – Filter je prestar, aktivni ugljen potrošen i prošao više od cca 50 destilacija (s nekim vodama može i više, s nekima manje), te nema više snage da poboljšava okus, već ga može i pokvariti. Treba zamijeniti filter.
  – Destilirana voda je kao i fino vino najbolja na određenoj temperaturi. Okus destilirane vode je daleko najbolji kad je ohlađena na 10-16 stepeni. Pretopla voda je OK za hidrataciju tijela, ali vaši okusni pupoljci možda neće uživati ako se voda servira pretopla.
  – Na okus destilirane vode treba se naviknuti. Navikavanje je lako, traje do par sedmica. Nakon privikavanja svaka druga voda osim destilirane biti će vam čudnog i ne baš prihvatljivog okusa.

  Što ako se razbije stakleni vrč, pokriva li to garancija?

  Vrč je dizajniran da uz pažljivu upotrebu traje i traje i nadživi i sam uređaj. I to je činjenica koja stoji sve dok ne isklizne iz ruke na stol ili pod. Napravljen je od tanjeg stakla nego uobičajeni vrčevi od 1 litre, sve kako ne bi bio pretežak s obzirom na svoj veliki volumen. Zato pažljivo s njim! S dvije ruke kad je pun… pun ima skoro 5kg!

  Kineski destilatori imaju jači grijač i brže destiliraju... o čemu se radi?

  Megahome destilator ima grijač od 580W, destilacija traje 5h15, a temperatura izlazne vode je tek 2-3 stepena viša od sobne temperature. Snaga je optimalna za maksimalnu pitkost izlazne vode kao i za dugovječnost samog uređaja.

  Uređaji sa jačim grijačem i kraćim trajanjem destilacije ne uspijevaju toliko ohladiti vodu te na izlazu daju vruću vodu, cca 15 – 25 stepeni topliju od sobne temperature… koja se još par sati ne može piti sve dok se ne ohladi do sobne temperature.

  To je detalj koji pokazuje da brže i jače nije uvijek brže i bolje.