Tekući sladoled Popaj

Tekući sladoled Popaj

Sastojci: svježi mladi špinat 200 g, 2 smrznute banane (zrele i oguljene prije smrzavanja), 2 srednje domaće jabuke, manja mrkva, 2-3 dL hladne vode.

Za pripremu narežemo smrznutu bananu na kriške promjera 2 cm, jabuku izrežemo u četvrtine, mrkvu uzduž prepolovimo. (Ukoliko niste dospjeli pripremiti zalihu smrznutih banana, poslužit će za recept i svježe, zrele banane, a mrkva je tu samo da poveća iskoristivost sokovnika, može i bez nje).

Operemo busen špinata pod mlazom vode, prstima  odstranimo (ili odrežemo) peteljke do 1cm iznad crvenog korijena (taj dio ne ide u sok) i stavimo mokri busen špinata u sokovnik. Slijedi kriška banane, pa kriška jabuke. Ponovo slijedi busen špinata, kriška banane pa kriška jabuke. Kad potrošimo pola namirnica, ubacimo pola mrkve i zalijemo s pola vode, i odmah nastavljamo dalje sa špinatom. Za kraj ostavimo ostatak mrkve, koji će sve ostatke jabuke i banane izgurati van kroz sito, i zaključimo s ostatkom vode.

Ovaj napitak je prava osvježavajuća energetska i vitaminska bomba. Da je mornar Popaj znao za sokovnik VerVita – na ovaj način bi s njim pripremao svoj špinat!

Okus Popaj tekućeg sladoleda ugodno će vas iznenaditi, tako je dobar da ga i djeca rado piju. Ovo je jedan od najboljih recepata za početnike koji trebaju upoznati svoje nepce s ukusnim zelenim sokom koji se miriši i kuša kao frape od banane!

Serviramo u koktel čašama i pijuckamo polako, uživajući u svakom gutljaju.  Ako djeca kimaju glavom radi zelene boje… ispričajte im priču o Hulku ili Popaju…

Leave Comment