Neotkriveno zeleno blago

Koraba

Sastojci: 1 korabica s lišćem, 1 jabuka, 1 mrkva, 1 dl vode.

Korabica raste iznad zemlje za razliku od svoje najbliže rodbine repe. Izrazito je blagog okusa, obiluje vitaminom C i B1, željezom i vlaknima. Više o njoj na http://www.coolinarika.com/namirnica/koraba/

Donji dio lišća – izrežemo na komadiće cca 1-2 cm dužine, jer bi u protivnom vlakna mogla zaštopati sokovnik. Glava također sadrži vrlo snažna vlakna koja se protežu od vrha do dna, tako da se i glava reže na poprečne kriške prije stavljanja u sokovnik… kora se ne guli. Naizmjence se stavljaju komadi lista, glave korabice, jabuke i mrkve u sokovnik, na kraju se doda vode.

Sok je tamne zelene boje, blagog i slatkog, osvježavajućeg okusa, iznenađujuće pitak, može se procijediti kroz sitno cjedilo da se dobije bistri sok.

Serviramo u koktel čaši. Okus je toliko dobar da će svi oni koji žmire pred zelenim sokovima biti potpuno, ali baš potpuno iznenađeni – idealan recept za one koji se još nisu upoznali sa okusima zelenog!

Jedna čaša ovog soka može opskrbiti organizam sa dobrim dijelom dnevne potrebe vitamina C i željeza koji su u ovom potpuno svježem obliku lako dostupni i pravo su blago za obnavljanje stanica našeg tijela.

Leave Comment