Mlijeko bez krave

Bademovo mlijeko

Ni mlijeko nije što je nekad bilo… mnogi od nas su odrasli uz domaće mlijeko koje se znalo prirodno ukiseliti u prefini zdrav i osvježavajući obrok kojeg se dobro sjećamo.

Sada rijetki imaju priliku doći do takvog mlijeka, malo je krava na slobodnoj ispaši, u ishranu krava dodaju se hormoni i/ili antibiotici ili sastojci životinjskog porijekla. Mlijeko modernih krava se homogenizira, pa se molekule masti toliko usitnjavaju da prolaze direktno u krvotok. Naše tijelo teško se “brani” od takvih mikromolekula masti pa one nesmetano putuju krvotokom, taložeći se u krvnim žilama.

Probate li ukiseliti homogenizirano mlijeko dobit ćete masu koju ne želite gledati, još manje pomirisati i probati. Da ne govorimo o tome kako ljudski organizam nije u stanju dovoljno lako, brzo i potpuno probaviti laktozu iz mlijeka, pogotovo ne kravljeg, što rezultira povećanom proizvodnjom plina i ugošćavanjem vojske truležnih bakterija u probavnom sistemu. Ako već konzumirate mliječno, prednost dajte fermentiranim mliječnim probiotičkim proizvodima bez dodataka šećera, bojila i emulgatora.

Uz pomoć VerVita sokovnika možete organizirati malu kućnu tvornicu svježeg mlijeka, vrlo hranjivog, iznimno zdravog i pitkog. Malo strpljivosti i vježbe, i otkrit ćete koliko je lako i brzo napraviti svježe bademovo mlijeko. Sve više se piše o značaju badema, evo i jednog istraživanja o tome kako bademi sprečavaju razvoj dijabetesa http://www.net.hr/zdravlje/page/2010/12/31/0508006.html.

Svježe bademovo mlijeko napravljeno od namočenih badema je najefikasniji način za uživanje u svim bogatstvima pohranjenim u ovom iznimno zdravom plodu. Bademi su daleko lakše probavljivi od soje (koja se obavezno mora prokuhati prije konzumacije) i zato uvijek preporučamo izradu bademovog mlijeka.

Leave Comment