Dalmatinska ljubav – nar i mandarina

Mandarine

Sastojci: nar od 1/2 kg, 1/2 kg mandarina

Nar ili šipak, tradicionalna je dalmatinska voćka baš kao i mandarina, prepuna vitamina C.  Potrebno ga je dobro očistiti, kora i pregrade su izuzetno gorkog, gotovo oporog okusa i ne doprinose bogatoj aromi i okusu soka. Ideju za ovaj recept, originalno rješenje za lako čišćenje nara pod vodom, kao i ideju za naziv ovog soka pronašli smo na forumu sirovahrana.com, evo linka: http://www.sirovahrana.com/forum/viewtopic.php?f=43&p=8268

Prema receptu sa tog foruma isprobali smo i očistiti nar i pripremiti sok… i da, to je to, baš kao što i piše na forumu, sok je izrazito atraktivne boje, svojstvenog okusa i osvježavajućeg mirisa, a mljevene koštice nara daju dubinu okusa samog soka.   Radi jedinstvenog procesa hladnog cijeđenja, jedino VerVita sokovnik može napraviti ovakav sok od nara i samljeti koštice u svim kombinacijama namirnica. Obični centrifugalni sokovnici potpuno su zbunjeni s košpicama nara, i od njega daju vrlo malo rijetkog soka, lošijeg okusa i mirisa, što je prava šteta za takvu vitaminsku bombu kao što je nar.

U sokovnik ide pola mandarine, pa žlica nara, i tako u krug, bez dodavanja vode, a završava se sa žlicom košpica od nara. Ovaj sok je najbolje servirati hladan, što znači da se koriste  namirnice iz frižidera, u visokim uskim čašama i pijucka polako. Isprobajte ovaj okus, ovakav sok sigurno niste probali!

ps.  Hvala forumašima!

Leave Comment