Antirecesijski sok, melem za želudac!

Zelje

Sastojci: pola glavice kupusa, 3-5 jabuka (sočnih, ne brašnastih!), 0.5 – 1 l vode

Kupus je naša tradicionalna zimska namirnica, poznata po bogatstvu vitaminom C, a posebno po ljekovitom djelovanju svježeg soka od zelja na većinu tegoba i bolesti želuca. Više informacija o ljekovitosti zelja na: http://www.mojezdravlje.ba/novost/29349/kupus-kao-lijek

Izrada soka je jednostavna… malo kupusa, malo jabuke, malo kupusa, malo jabuke, malo vode… i tako sve dok ne potrošimo sve namirnice. Korijen po izboru… daje ljutinu i mijenja okus soku, pa se najčešće može izostaviti, ali ako je ljutkasti okus prihvatljiv, može i korijen u sokovnik – prereže se na par manjih komada prije ubacivanja sokovnik. Vode se dodaje više nego što je uobičajeno za ostale sokove (1:1 voda:sok) iz više razloga, a jedan od njih je taj da uz dovoljno razrijeđeni sok uopće nema nadutosti koja je inače čest pratilac konzumacije kupusa.

Sok je svijetlo zelene, skoro prozirne boje, ako je dodano više vode iznimno blagog i slatkog, osvježavajućeg okusa, iznenađujuće pitak. (može se procijediti kroz sitno cjedilo da se dobije potpuno bistri sok) Serviramo u čaši za vino.

Okus je toliko dobar da će svi oni koji trebaju zaliječiti svoj želudac biti oduševljeni – ovog soka se bez problema može popiti 2-3 čaše odjednom. Nakon par dana s ovim sokom, probava se vidno poboljšava, a ako imate problema sa želucem ili debelim crijevom, ovaj sok će vam doći kao melem na ranu!

Nazvali smo ovaj sok antirecesijskim, jer svega 3-5 KM namirnica daje 1-2 litre potpuno prirodnog soka koji je i tekuća hrana i osvježenje, izvor energije i odličan izvor vitamina C, a sve to iskoristivo u našim ćelijama 100%. Pri tome blagotvoran učinak ovog soka na želudac pomaže tijelu da održi ravnotežu sa svim recesijskim nervozama koje se često zavrte i osjete baš u želucu.

Leave Comment